Vladimir Putin jubilează. Se destramă Uniunea Europeană? O altă țară europeană urmează calea Marii Britanii

cehia referendum ue

Președintele Cehiei, Milos Zeman, cere un referendum privind apartenența  țării la Uniunea Europeană și NATO, la nici 10 zile după ce britanicii au decis, pe 23 iunie, ca țara lor să părăsească UE.

Milos Zeman, a declarat că, personal, este adeptul rămânerii Republicii Cehe în ambele organizații, dar foarte mulți alegători cehi sunt sceptici în legătură cu Uniunea Europeană.

”Nu sunt de acord cu cei care susțin părăsirea Uniunii Europene, dar voi face totul pentru ca ei să aibă un referendum și să se poată exprima. Același lucru este valabil și pentru o ieșire din NATO”, a spus șeful statului ceh într-o întâlnire cu cetățenii în orașul Velke Mezirici, situat în estul Cehiei.

Tsunamiul provocat de britanici pe 23 iunie, când au decis ieșirea din  Uniunea Europeană, poate avea un efect de domino, care va conduce, treptat, la destrămarea unei construcții care se dorea a fi o uniune economică și politică solidă.

Cu siguranță, groparul Europei, Vladimir Putin, își freacă mâinile de bucurie și va infiltra, la Praga, echipe de băiețași specializați în formarea de opinii antieuropene, astfel încât Cehia să părăsească UE și NATO.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *