Vizită istorică în Cuba a lui Obama. E prima vizită a unui președinte american, în ultimii 88 de ani, în țara considerată până de curând inamică

castro

loading...

Duminică a început vizita la Havana a lui Obama, prima vizită a unui președinte american din ultimii 88 de ani.

În decembrie 2014, Barack Obama și președintele cubanez Raul Castro au convenit să reia legăturile diplomatice între țările lor, înghețate din 1959, când Revoluția Cubaneză a înlăturat de la putere guvernul pro-american de la acel moment.

Dispozitive impresionante de poliție au fost mobilizate pentru a asigura securitatea acestei vizite, în timp ce autoritățile au asfaltat șoselele unui oraș care aduce cu Bucureștiul anilor 1970.

Bannere cu Barack Obama și Raul Castro au împânzit centrul vechi al Havanei, unde președintele american va face un tur duminică după-amiază, imediat după aterizare. Pe străzile capitalei, drapelurile americane sunt arborate la tot pasul.

De la decizia de normalizare a relațiilor, cele două țări foste inamice și-au restabilit legăturile diplomatice, au semnat acorduri comerciale privind telecomunicațiile și serviciile aeriene și au extins cooperarea în domeniul polițienesc și în cel al protecției mediului.

Marți,  președintele american va ține un discurs, la un important teatru din Havana, care va fi transmis în direct la televiziunea cubaneză. În aceeași zi el se va întâlni și cu disidenți și va participa la un meci de baseball între echipa națională a Cubei și echipa americană Tampa Bay Rays.

Barack Obama va fi însoțit în vizita sa de soția Michelle și de cele două fiice ale lor, Malia și Sasha.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *