Victor Ponta, la judecată. A început procesul ”Turceni-Rovinari”. Tandemul Ponta-Șova în pericol

ponta sova

Fostul premier Victor Ponta și senatorul PSD Dan Șova s-au prezentat vineri dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție unde a început judecarea dosarului ”Turceni-Rovinari”.
La sosirea la ÎCCJ, niciunul dintre cei doi politicieni nu au dat declarații în fața jurnaliștilor.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte pe care le-ar fi săvârşit în calitate de avocat, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008.

În acea perioadă, Victor Ponta, prin intermediul cabinetului său de avocatură, a obţinut de la societatea „Şova şi Asociaţii” aproape 182.000 de lei, pentru presupuse activităţi în conlucrare, dar care, în realitate, nu au fost realizate.

Potrivit DNA, Victor Ponta a emis, în calitate de avocat, 17 facturi fiscale, pentru „presupusele activităţi realizate în conlucrare”.

În cazul acuzaţiilor de spălare de bani, anchetatorii susţin că Victor Ponta şi Dan Şova au disimulat adevărata natură a provenienţei banilor. Cu o parte din bani, fostul prim-ministru ar fi cumpărat două apartamente în Capitală.

După trei ore,  Victor Ponta și Dan Șova au părăsit sediul ÎCCJ, iar cei doi nu au dorit să facă declarații jurnaliștilor, relatează b1.                  Foto: gandul.info

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *