Victor Ponta, cel mai apreciat intelectual român, potrivit unui sondaj IRES

ponta

Potrivit unui sondaj realizat de IRES, Victor Ponta este cel mai apreciat intelectual român.

Fostul premier devansează în topul intelectualilor pe Vadim Tudor și pe președintele Klaus Iohannis.

Ponta are toate motivele să se mândrească cu această performanță, el depășind, potrivit sondajului, atât pe Mihai Eminescu, pe Andrei Pleșu sau pe Mircea Cărtărescu.
Interesant de semnalat că scriitori precum Petre Ţuţea, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici sau Mircea Cărtărescu se află la coada clasamentului.

Sondajul are darul de a-i pune pe gânduri pe Klaus Iohannis și pe Dacian Cioloș, în perspectiva alegerilor locale și parlamentare programate în acest an.

Comentând rezultatele sondajului, analistul Ion Cristoiu a afirmat pentru B1: ”Anul acesta, dacă sunt alegeri într-un singur tur, PSD-ul la locale spulberă. Victor Ponta a plecat în culmea gloriei, pe un lucru pentru care mulți români au zis că nu trebuia să plece. Tot ce se întâmplă acum cu guvernul tehnocrat este raportat la Ponta.(…) Fiind un guvern nesprijinit de niciun partid, el este ciuca bătăilor.Se naște un sentiment de frustrare la cei care nu l-au votat pe Ponta la prezidențiale văzând cum se comportă Klaus Iohannis. Cred că sondajul arată popularitatea lui Victor Ponta. Totul se raportează la acea guvernare a lui. Este vorba de o întrebare deschisă, înseamnă că a fost o mișcare prin care în numele intelectualului, oamenii s-au pronunțat în legatură cu politicienii. Faptul că el a fost pe primul loc, ar trebui să îi dea de gândit și lui Klaus Iohannis și lui Dacian Cioloș”.

IRES, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, este condus de Vasile Dâncu, fost membru PSD, actual viceprim-ministru, ministru al administrației și dezvoltării regionale în guvernul Dacian Cioloș.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *