V-ați certat copilul pentru că e un consumator cotidian al produselor McDonald’s? Iată etapele parcurse de cartofi, până ajung pe masa copilului tău

cartofi mc

loading...

Există un părinte care nu și-a mustrat copilul pentru că e abonat la produsele McDonald’s?

Circulă foarte multe legende referitoare la modul în care sunt produşi cartofii prăjiţi serviţi în restaurantele McDonald’s.

Pe internet sunt postate tot mai multe fotografii, în care mâncarea vândută de compania americană pare să rămână neschimbată chiar şi după câţiva ani.

Într-un demers menit să arate că produsele comercializate de ei sunt normale, reprezentanţii francizei americane i-au permis moderatorului TV Grant Imahara să filmeze în interiorul halelor aparţinând Simplot Factory, compania care se ocupă de procesul de producţie al cartofilor vânduţi în unităţile McDonald’s.

Astfel s-a arătat procesul în care cartofii sunt mai întâi curăţaţi şi apoi spălaţi la presiuni foarte mari. Urmează felierea cartofilor în forma pe care o cunoaştem cu toţii. Ulterior, ei sunt trecuţi prin zahăr, pentru a-şi păstra culoarea aurie timp îndelungat. În următoarea etapă, cartofii sunt pudraţi cu pirofosfat acid de sodiu, o substanţă care împiedică înverzirea legumelor, după ce sunt îngheţate. La final are loc prăjirea parţială şi congelarea cartofilor.

În cele din urmă se produce ambalarea alimentelor şi expedierea lor către restaurantele McDonald’s. Aici, procesarea cartofilor este finalizată, urmând ca, mai apoi, ei să fie vânduţi amatorilor de produse de tip fast food.

Vezi filmul procesului de producție al cartofilor pe unilad.co.uk 

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *