Un an compromis pentru vacanțe în vest? Austria trimite soldaţi la graniţa cu Italia. Refugiații continuă să invadeze Europa

granita aus

loading...

Austria trimite soldaţi, într-un punct important al graniţei cu Italia. Ministrul austriac al Apărării a anunţat trimiterea trupelor în trecătoarea Brenner.

Autoritățile din Austria apreciază că migranţii care au reuşit să treacă marea, din Grecia spre Italia, ar putea alege ca destinație sau ca tranzit Austria, mai ales după închiderea traseului prin Balcani.

Potrivit ministrului austriac, soldaţii vor participa la apărarea graniţelor cu Italia, dar şi la înregistrarea migranţilor, la activități de asistenţă umanitară şi la deportări.

Decizia autorităților austriece este ca urmare a exodului de refugiați. Numai săptămâna trecută 5.000 de refugiaţi au trecut din nordul Africii în Italia prin Mediterana.De menționat că de luni intră în vigoare acordul dintre Uniunea Europeană şi Ankara, privind retrimiterea în Turcia a unui număr important de migranţi.

În condițiile în care țări recunoscute ca destinații turistice preferate și frecventate de zeci de mii de români (Grecia, Turcia, Austria, Italia, Germania, Franța etc.) sunt asaltate de refugiați, în rândurile cărora sunt infiltrați teroriști, dar și în urma amenințărilor recente cu atacuri teroriste ale ISIS, credeți că mai sunt sigure vacanțele în aceste țări?

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *