UE vrea granițe sigure. Tratatul Schengen riscă să fie suspendat dacă nu va fi redus numărul imigranţilor

granita

Tratatul Schengen riscă să fie suspendat dacă numărul imigranţilor care tranzitează Turcia nu se va diminua semnificativ în următoarele săptămâni, avertizează Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migraţie şi Afaceri Interne, opinia fiind împărtăşită de miniştri din Germania, Olanda, Austria şi Luxemburg.

„În următoarele zece zile, avem nevoie de rezultate tangibile şi clare pe teren. În caz contrar, există pericolul ca întregul sistem să se prăbuşească”, a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru Migraţie, Afaceri Interne şi Cetăţenie, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Avramopoulos a făcut aceste declaraţii imediat după reuniunea miniştrilor de Interne şi Justiţiei din statele UE, desfăşurată la Bruxelles.

Şapte state au introdus deja controale temporare pe segmente ale frontierelor din interiorul spaţiului de circulaţie fără verificări Schengen. Liderii europeni aşteaptă acum summitul UE-Turcia pe tema imigraţiei, programat pe 7 martie, şi o altă reuniune pe acelaşi subiect, pe 18-19 martie. UE a anunţat că va oferi Turciei trei miliarde de euro pentru a opri tranzitul imigranţilor veniţi din Orientul Mijlociu, în principal din Siria şi Irak, relatează mediafax.ro.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *