Timișoara vrea dreptate! La 26 de ani de la redactarea Proclamaţiei de la Timişoara, membrii Societăţii Timişoara propun tăierea pensiilor foştilor nomenclaturiști și membri ai Securităţii

proclamatia tm

Fostul director al Institutului de Investigare a Crimelor Comuniste, Marius Oprea, membru al Societăţii Timişoara, a declarat  în cadrul unei conferinţe de presă care a marcat 26 de ani de la redactarea şi citirea Proclamaţiei de la Timişoara, că va propune aprobarea unei legi prin care foştilor securişti şi activiștilor comuniști să li se diminueze pensia cu 50 până la 75 la sută, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Alexandru Vişinescu.

„În ianuarie 2016, preşedintele Iohannis a promulgat o lege prin care cei condamnaţi pentru acte de tortură, pe lângă pedeapsa penală suportă şi o pedeapsă financiară, li se taie pensia cu 50-75 la sută. E o aiureală această lege, pentru că are ca obiect un singur om, pe Vişinescu. În ceea ce priveşte o condamnare a responsabililor pentru instaurarea şi funcţionarea regimului comunist am propus printr-un proiect de lege extinderea prevederilor legii din 2016 cu nişte măsuri similare – cei responsabili de funcţionarea comunismului, activităţi de partid şi foşti securişti, magistraţi, păţesc ce păţeşte în momentul de faţă şi Vişinescu – dacă acest proiect de lege se aprobă, urmează ca în acel fond special în care se varsă acum pensia lui Vişinescu şi este destinată victimelor să se verse şi aceşti bani”, a afirmat Oprea.

În opinia lui Oprea, legea îi va viza pe cei care au făcut parte din nomenclatura comunistă, dar şi foşti securişti, aproximativ 15.000 de persoane la nivelul întregii țări, relatează Mediafax.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *