Suntem lada de gunoi a Europei. Douăzecișitrei de tone de peşte cu viermi, aduse în România din Spania

by: admin
Category :Actualitate

merluciu

loading...

Direcția Sanitar Veterinară Ilfov a făcut publică o nouă alertă care  privește infestarea cu paraziţi a produsului “trunchi  de merluciu congelat” cu origine Spania.

Transportul  era format din şase loturi, în cantitate  de 23.060 de kilograme.

În urma efectuării examenului parazitologic, la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, la probele prelevate din patru loturi, au fost depistate larvele nematodului Anisakis în viscere, iar în probele din alte două loturi a fost decelată prezenţa larvelor parazitului atât în viscere, cât şi în musculatura dorsală şi cea abdominală.

Potrivit ANSVSA, acţiunea de retragere de la comercializare a produsului neconform este în derulare, până la această oră fiind retrasă de la comercializare o cantitate de 3.840 de kilograme de peşte (1.578 de kilograme din loturile de produs cu localizare a parazitului la nivel muscular şi 2.262 de kilograme din loturile de produs cu localizare viscerală).

Consumul alimentelor infestate ar fi condus la apariția  urticariei pe fond alergic şi ulterior a sindromului anafilactoid asociat cu infecţii gastro-intestinale. Alte simptome care pot apărea: gastroenetrita eozinofilică, boala respiratorie ocupaţională, boala reumatică şi dermatita de contact, relatează ANSVSA.

Sursa foto: sellgross.ro

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *