Șocant! Europarlamentarul britanic Nigel Farage , discurs infantil împotriva românilor

farage

loading...

Unul din principalii arhitecţi ai Brexitului, controversatul politician Nigel Farage, reuşea, nu cu mult timp în urmă, să-i şocheze pe londonezi afirmând în cadrul unui interviu radiofonic că nu şi-ar dori să locuiască lângă nişte imigranţi din România. Opinia exprimată de Farage în 2014 a revenit în actualitate, zilele acestea odată cu surprinzătorul rezultat al referendumului organizat în Marea Britanie pe tema rămânerii sau părăsirii Uniunii Europene.

Potrivit ibtimes.co.uk, consilierul de imagine al lui Farage a încercat, de mai multe ori, să oprească interviul radiofonic realizat live de LBC, în cadrul căruia politicianul vărsa declaraţii xenofobe pe bandă rulantă.

Liderul formaţiunii eurosceptice UKIP (Partidul pentru Independenţa Regatului Unit) opina că numărul infracţiunilor comise se români este uriaş şi că, într-adevăr, aşa cum afirmase şi anterior, ar fi îngrijorat dacă nişte români s-ar muta în “casa de alături”.

“Am fost întrebat dacă aş fi în alertă în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Am răspuns că dacă locuieşti în Londra, cred că sunt motive de îngrijorare”, a precizat Farage în cadrul unui interviu realizat de jurnalistul James O’Brien, încercând să explice că o astfel de temere nu înseamnă neapărat că are ceva împotriva imigranţilor. “Nu demonizez pe nimeni. Condamn clasa politică pentru că a deschis larg porţile şi a permis să se întâmple astfel de lucruri”, explica Farage.

Când O’Brien l-a întrebat care ar fi diferenţa între nişte vecini români şi unii din Germania, făcând referire la faptul că cea de-a doua soţie a politicianului este nemţoaică iar pentru copiii lor engleza este abia a doua limbă, Farage a dat un răspuns ambiguu – “Doar ştii care e diferenţa”.

Farage, care este şi europarlamentar, spunea recent că politica Uniunii Europene este de a lăsa uşile larg deschise pentru sute de milioane de indivizi care – cu bulgarii şi românii în frunte- dau năvală pe piaţa muncii din Regatul Unit.

„Îmi place Europa. Este un spaţiu superb. Sunt căsătorit cu o germancă. Am muncit pentru societăţi europene. Îmi place cultura europeană. Dar urăsc steagul. Urăsc imnul. Urăsc instituţiile”, mai spunea Farage.

Citește articolul integral pe evz.ro

Sursa foto: mirror.co.uk

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *