Senatorii jurişti au avizat pozitiv cererea DNA în cazul Gabrie Oprea . Oprea: În mandatul meu nu a fost cumpărată doar o maşină, ci cinci mii. Viaţa mea era în pericol

oprea2

Senatorii jurişti au avizat pozitiv cererile DNA în cazurile Oprea şi Tudor, informaţia fiind confirmată de preşedintele Comisiei juridice din Senat.

Senatorul Gabriel Oprea a susţinut, marţi, în faţa Comisiei juridice a Senatului, că maşina cumpărată de DIPI în timpul mandatului său a fost achiziţionată legal, pentru că viaţa sa ar fi fost în pericol.

”Am spus colegilor de la Comisia juridică că în timpul mandatului meu de vicepremier şi ministru de interne nu s-a cumpărat o maşină, ci 5000 de maşini, toate achiziţionate legal prin direcţiile de specialitate. M-am bătut pentru drepturile şi dotările ministerului de Interne, pentru drepturile poliţiştilor, jandarmilor şi aşa mai departe”, a declarat la ieşirea din Comisia juridică a Senatului Gabriel Oprea.

 El a spus că, iniţial, ca ministru de Interne, avea protecţie din partea SPP.

‘Ca ministru de Interne aveam protecţie de la SPP şi o maşină luată în comodat de la altă instituţie, care se mai şi strica din când în când. S-a reînfiinţat în cadrul DIPI o subunitate, se numeşte Aqvila, care a plecat de la zero. În acest context şi într-un context în care veţi vedea că cei de acolo spun: cu multe vulnerabilităţi, riscuri la adresa vieţii conducerii MI, inclusiv a mea personală, s-a achizionat în mod legal, de către DIPI un autovehicul”, a adăugat fostul ministru de Interne.

Gabriel Oprea a spus că în şedinţa de plen de miercuri va prezenta mai multe amănunte.

El a mai spus că niciodată nu a cerut lucrurile de care este acuzat, iar biroul ministrului de Interne nu a fost refăcut în timpul mandatului său.

Înainte de a intra în lift, Oprea a fost întrebat dacă avea jacuzzi la minister. ”Nu mă întrebaţi pe mine, ca ministru”, a spus el, în timp ce uşile liftului se închideau.

Senatorii jurişti au avizat pozitiv cererile DNA în cazurile Oprea şi Tudor

Informaţia a fost confirmată de preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

„Au fost decizii favorabile în privinţa acceptării cererii, atât în cazul domnului senator Gabriel Oprea, cât şi în cazul doamnei senator Tudor, adoptate cu majoritate de voturi”, a anunţat liberalul după audierea celor doi senatori.

”Noi facem toate eforturile să întocmim rapoartele în seara asta pentru că ele au fost introduse pe ordinea de zi de mâine”, a mai precizat senatorul PNL.

Cererea vizând încuviinţarea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea a trecut cu şase voturi ”pentru” şi cinci „împotrivă”, potrivit aceloraşi surse din cadrul Comisiei, relatează mediafax.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *