Scandalul anului. „Panama Papers”, sau cum se folosesc cei mai bogaţi oameni de pe planetă de diverse scheme pentru a-şi ascunde averile

panama papers

Potrivit informaţiilor date publicității de BBC, documentele aparţin uneia dintre cele mai bine ascunse companii din lume, firma de avocaţi Mossack Fonseca din Panama care ar fi ajutat diverşi clienţi în spălarea de bani și în evaziuni fiscale fără precedent.

Sigmundur Gunnlaugsson, prim-ministrul Islandei, apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, foşti dictatori care au fost la putere zeci de ani, dar şi personalităţi sportive ca Michel Platini sau Lionel Messi, toţi au folosit serviciile firmei de avocatură Mossack Fonseca din Panama,  pentru a-şi ascunde banii în paradisuri fiscale.

Scandalul anului este efectul unei anchete jurnalistice de amploare desfăşurată timp de un an în mare secret. Peste 100 de instituţii de presă din toată lumea au  analizat 11,5 milioane de documente.

În scandal, nu se putea altfel, apar şi numele mai multor afacerişti români, dintre ei cei mai cunoscuți fiind Cristian Borcea, Sorin Ovidiu Vîntu şi Vasile Frank Timiș, care nu puteau lipsi de pe lista evazioniștilor.

Sursa foto: bbc.com

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *