România mereu surprinzătoare. Caii pasc cu 104 km pe oră, iar casele stau… cu 79 km pe oră

radar

loading...

Nici nu știi dacă să râzi, sau să plângi! S-a dovedit că în România caii pasc cu o viteză amețitoare: 104 kilometri pe oră. Descoperirea uluitoare a fost prezentată în instanță chiar de reprezentanții poliției române, puși în situația de a apăra instituția într-o contestație formulată de o șoferiță din Iași.

Bogdan Muraru, avocatul femeii: „Chiar dacă este hazliu, caii respectivi staţionau, stăteau pe loc, păşteau. Iar aparatul radar indică 104 kilometri la oră, ceea ce este imposibil, indiferent că erau cai sau orice altceva, atât timp cât nu era niciun obiect în mişcare, nu are cum să arate 104 kilometri la oră.”

 Pe înregistrările poliției se vedea că nu doar caii care pășteau aveau o viteză amețitoare. Una dintre casele pe lângă care a trecut echipajul este înregistrată de radar cu 79 de kilometri pe oră!!!

Toate aceste anomalii se pare că au apărut deoarece aparatul trebuie calibrat timp de 5 minute în trafic înainte de a înregistra vitezele pentru eventuale sancţiuni, ceea ce este posibil să nu se fi întâmplat în cazul ieșencei amendată pentru depășirea vitezei.

Bogdan Muraru, avocat: „El ia mai multe cadre şi se autoreglează singur, îşi face calculele, înţelegeţi?! Ei probabil n-au făcut lucrul acesta şi atunci nu indica corect. Asta este ideea, vă spun în proporţie de 99 la sută.”

Mai mult, conform măsurătorilor femeia ar fi atins, la volan, în numai o secundă, 3 viteze diferite.

Pentru toate aceste anomalii, judecătorii au decis să dea câştig de cauză şoferiţei, chiar pe baza probelor agenţilor de la poliția rutieră. Sentinţa nu este definitivă, juriștii poliției având drept la recurs.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *