România, groapa de gunoi a Europei? Germania, Austria și Ungaria, țări care transportă deșeuri ilegale în țara noastră

groapa de gunoi

Autoritățile române au reușit să oprească în luna iunie, la granița României, 16 transporturi de deșeuri ilegale din Germania, Austria și Ungaria, care ar fi trebuit să ajungă la mai mulți agenți comerciali din România, a declarat, luni, ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer. Este vorba despre 300 de tone de deşeuri, care ar fi urmat să fie depozitate ilegal în România.

„Aș vrea să se înțeleagă foarte clar pentru operatorii economici că România nu este o țară care poate fi groapa de gunoi a Europei. Acele tiruri au fost întoarse de la graniță, iar 13 dintre ele veneau din Germania, restul până la 16, din Austria și Ungaria. Obiectivul Ministerului Mediului este ca, împreună cu toți partenerii noștri, să lăsăm fără job ‘Let’s Do It România!’, să avem o țară curată, iar acele deșeuri să ajungă acolo unde trebuie. De asemenea, repet, vreau să se înțeleagă că România nu este groapa de gunoi Europei, iar orice firmă care încearcă să treacă peste lege, prin tot felul de chichițe birocratice, va răspunde”, a declarat Cristiana Pașca Palmer.

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer a subliniat că încearcă să țină sub control fenomenul, și că transporturile de deșeuri ilegale urmau să ajungă „în diverse zone din țară, în sud-est în special, dar cam 40% dintre ele mergeau la un singur operator. Acolo am trimis garda în control, s-a dovedit că există ilegalități și că era deja un pattern de a se proceda așa și am solicitat o anchetă penală”.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *