Român scăpat ca prin minune de atentatul produs în Istanbul

atentat istanbul

loading...

Marius Alexa, un om de afaceri din Iaşi, a fost martor al atentatului sinucigaș produs într-o zonă turistică din Istanbul, informează Realitatea TV.

„Deși fizic suntem bine sunt conștient că suntem blocați psihologic de ideea că trecusem pe acolo cu 3-4 minute înainte și tot pe acolo trebuia să ne întoarcem. Au oprit rețeaua de mobil și mi-a picat roamingul. Am noroc acum de o rețea wireless.
UPDATE: Nimeni nu intră, nimeni nu iese. Ușile sunt închise și blocate. Suntem consemnați aici. Toți fierb și se schimbă puține cuvinte. Unii au lacrimi în ochi. Fețele sunt lungi și pământii”, a postat Marius Alexa, la scurt timp după atentat.

O explozie puternică s-a produs, sâmbătă dimineaţa, la Istanbul. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 36 au fost rănite după ce un terorist s-a aruncat în aer pe bulevardul Istiklal, cea mai aglomerată arteră din Istanbul. Printre răniţi se află şi 12 străini, însă niciunul nu este cetăţean român, potrivit Ministerului de Externe de la Bucureşti. Printre cei străini sunt șase israelieni, doi irlandezi, un islandez, un german, un iranian și un arab, potrivit ministerului turc al Sănătății.

Potrivit primelor informaţii, atentatorul s-a detonat accidental, bărbatul căutând, de fapt, o zonă mai aglomerată.

Poliţiştii turci au închis imediat zona, iar mai multe ambulanţe au fost trimise pentru a oferi ajutor pesoanelor rănite.

Atacatorul este un militant kurd.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *