Rămânem cu pofta. Din cauza temperaturilor scăzute şi a brumei căzute în urmă cu două săptămâni, producția de fructe este compromisă în proporţie de 70%

cires

Pomicultorii români înregistrează pierderi în proporţie de peste 70 % la toate soiurile timpurii de pomi fructiferi cauza fiind temperaturile scăzute şi bruma căzută în urmă cu două săptămâni.

Cireşele de mai şi caisele sunt compromise aproape total. Consumatorii trebuie să-şi ia adio de la cireşele de mai, dar și de la caise, după ce în urmă cu două săptămâni, exact în timpul înfloritului, au fost înregistrate temperaturi nocturne de minus 4 și chiar minus 6 grade Celsius, însoţite de brume groase.

Așadar, la nivel național, mii de hectare de plantaţii pomicole din pepiniere, livezi, dar și o mare parte dintre  pomii fructiferi aflați în curţile şi grădinile locuitorilor din zonele rurale, sunt compromise în acest an.

Concluzia: În acest an vom mânca cireșe, caise și alte fructe din import, vândute de speculanți la prețuri prohibitive, având un gust îndoielnic, și multe, foarte multe pesticide.

Sursa foto: adevarul.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *