Primele acuzații după moartea fotbalistului Patrick Ekeng. Un medic Puls, cercetat pentru ucidere din culpă

by: admin
Category :Actualitate

ekeng dinamo

loading...

Doctorul Mihaela Duţă, de pe ambulanţa Puls, a fost pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, mort pe terenul de fotbal pe data de 6 mai, într-un meci cu Viitorul Constanţa. Ea va fi judecată în stare de libertate. În urma rezultatelor de la IML şi a tuturor datelor strânse de Poliţie, Parchetul a decis punerea medicului sub acuzare.

Este prima persoană acuzată după moartea fotbalistului dinamovist, dar investigaţia continuă.

Mihaela Duţă este cea care a semnat documentele prin care cei de la Puls l-au predat pe jucătorul dinamovist către medicii de la Spitalul de Urgenţă.

„… deşi pe parcursul transportului, ca urmare a instalării defibrilatorului aflat în dotarea ambulanţei, a fost confirmată fibrilaţia ventriculară în care se afla pacientul Patrick Ekeng, medicul Duţă Elena-Mihaiela nu a iniţiat nici de această dată manevre de resuscitare potrivit protocoalelor medicale aplicabile în cazul intervenţiei medicale de urgenţă, asigurând doar predarea acestuia către Unitatea de  primiri urgenţe a spitalului unde, în ciuda manevrelor de resuscitare iniţiate, nu s-a mai putut asigura supravieţuirea pacientului”, arată procurorii Parchetului Capitalei.
Anchetatorii susţin că fapta medicului Mihaela Duţă de a nu efectua manevre de resuscitare, în condiţiile în care a constatat sau trebuia să constate că Ekeng se afla în fibrilaţie ventriculară, „anulând astfel, prin inacţiunea sa nejustificată, orice şanse de supravieţuire a pacientului”, se înscrie între cauzele care au determinat decesul pacientului.
Patrick Ekeng (26 ani) s-a prăbușit inconştient pe gazon în minutul 70 al meciului Dinamo-Viitorul, la 7 minute după ce fusese introdus pe teren. Acesta a decedat la spital, după o oră și 30 de minute de încercări de resuscitare, relatează digi24.

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *