Primele acuzații după moartea fotbalistului Patrick Ekeng. Un medic Puls, cercetat pentru ucidere din culpă

ekeng dinamo

Doctorul Mihaela Duţă, de pe ambulanţa Puls, a fost pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, mort pe terenul de fotbal pe data de 6 mai, într-un meci cu Viitorul Constanţa. Ea va fi judecată în stare de libertate. În urma rezultatelor de la IML şi a tuturor datelor strânse de Poliţie, Parchetul a decis punerea medicului sub acuzare.

Este prima persoană acuzată după moartea fotbalistului dinamovist, dar investigaţia continuă.

Mihaela Duţă este cea care a semnat documentele prin care cei de la Puls l-au predat pe jucătorul dinamovist către medicii de la Spitalul de Urgenţă.

„… deşi pe parcursul transportului, ca urmare a instalării defibrilatorului aflat în dotarea ambulanţei, a fost confirmată fibrilaţia ventriculară în care se afla pacientul Patrick Ekeng, medicul Duţă Elena-Mihaiela nu a iniţiat nici de această dată manevre de resuscitare potrivit protocoalelor medicale aplicabile în cazul intervenţiei medicale de urgenţă, asigurând doar predarea acestuia către Unitatea de  primiri urgenţe a spitalului unde, în ciuda manevrelor de resuscitare iniţiate, nu s-a mai putut asigura supravieţuirea pacientului”, arată procurorii Parchetului Capitalei.
Anchetatorii susţin că fapta medicului Mihaela Duţă de a nu efectua manevre de resuscitare, în condiţiile în care a constatat sau trebuia să constate că Ekeng se afla în fibrilaţie ventriculară, „anulând astfel, prin inacţiunea sa nejustificată, orice şanse de supravieţuire a pacientului”, se înscrie între cauzele care au determinat decesul pacientului.
Patrick Ekeng (26 ani) s-a prăbușit inconştient pe gazon în minutul 70 al meciului Dinamo-Viitorul, la 7 minute după ce fusese introdus pe teren. Acesta a decedat la spital, după o oră și 30 de minute de încercări de resuscitare, relatează digi24.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *