„Preşedintele României Klaus Iohannis: diletantul”. Este titlul unui editorial al publicației germane Der Spiegel

iohannis1

Până și germanii, care păreau a fi aliații președintelui Iohannis și-au pierdut răbdarea cu acesta și îi taxează erorile, tot mai dese în ultimul timp.

„Klaus Iohannis, preşedintele de etnie germană al României, şi-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar Administraţia sa este un dezastru. Acum, i-a abandonat şi pe eroii Revoluţiei din 1989”, comentează Keno Verseck, editorialist al publicaţiei Der Spiegel, într-un material intitulat „Preşedintele României Klaus Iohannis: diletantul”.

„Când a preluat funcţia de preşedinte, în decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, Iohannis a promis o «Românie a lucrului bine făcut»: valori democratice, stat de drept, eliminarea corupţiei. În schimb, a avut doar decizii controversate. Mulţi alegători sunt dezamăgiţi, iar analiştii politici îi reproşează diletantismul şi tăcerile frecvente. De fapt, tăcerea a devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Fie că este vorba de scandaluri de corupţie ori de adoptarea unor legi controversate, când ar fi necesar ca şeful statului să se exprime, Iohannis păstrează tăcerea sau postează un scurt mesaj pe Facebook”, conchide editorialistul revistei Der Spiegel, citat de Mediafax.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *