Paște petrecut în arest. Neculai Onțanu, primarul suspendat al sectorului 2, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile

ontanu

Înalta Curte de Casație și Justiție  a decis luni să prelungească cu  30 de zile  măsura arestului preventiv pentru primarul suspendat din sectorul 2,  Neculai Onțanu.

Acesta  este cercetat pentru luare de mită, într-un dosar în care mai sunt anchetați  avocata Loredana Radu și secretarul Consiliului Local al sectorului 2, Toma Șutru.

De altfel, ÎCCJ a prelungit arestul preventiv și pentru cei doi, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, respectiv luare de mită.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006 – 2007, Neculai Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiară a unor drepturi litigioase, pentru a grăbi procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri în suprafață totală de 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, teren transferat ulterior către avocata Loredana Radu și o altă persoană, ambii interpuși ai lui Onțanu.

Potrivit unor surse judiciare, terenul primit de avocata Loredana Radu, ca mită pentru Neculai Onțanu, ar fi fost revândut lui Gabriel Oprea.

Imediat după vânzarea terenului către Gabriel Oprea, Loredana Radu a obținut de la Primăria sectorului 2, condusă de Neculai Onțanu, o autorizație de construcție pentru un imobil cu 10 etaje.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *