PanamaPapers. Victor Ponta şi-a cumpărat casă printr-un off-shore

apartament ponta

Acţionarii unui off-shore din Panama i-ar fi vândut un apartament, într-un complex rezidenţial din Bucureşti, fostului premier Victor Ponta. Off-shore-ul a fost înfiinţat înainte de 1989 de mai mulţi greci, iar singura afacere desfăşurată de acesta în ţara noastră a fost cea imobiliară. Firma românească, în spatele căreia s-a aflat firma panameză, este acum în faliment.

Societatea Sthemko Holding INC a fost înregistrată în Panama pe 30 martie 1989 de mai mulţi greci. Capitalul social al firmei era de 10.000 de dolari. La 22 iunie 2006, off-shore-ul înfiinţează în România G&F Real Estate and Constructions SRL Bucureşti, cu un capital social de 1.000 de lei. Obiectul de activitate consta în afaceri imobiliare din bunuri proprii.

Firma G&F Real Estate and Constructions SRL Bucureşti cumpără 16 apartamente în Central Park şi 13 apartamente în Rose Garden, după ce ia credite bancare. În martie 2011, toate acţiunile sunt cedate lui Georgios Chatzagiannis, preşedintele off-shore-ului din Panama.

În 2012, cu două luni înainte de a fi nominalizat premier, Victor Ponta cumpără de la această firmă un apartament în complexul imobiliar Central Park. Astăzi, fostul premier nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor pe această temă.

Soţia sa, Daciana Sârbu, şi socrul, Ilie Sârbu, aveau deja două apartamente acolo, achiziţionate direct de la dezvoltatorul imobiliar – societatea Central Residential Park SA. În 2007, Daciana Sârbu ar fi plătit 766.000 de lei pe o locuinţă de 167 de metri pătraţi.

Citește articolul integral pe digi24

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *