Nu ne dezicem. Tehnocrați sau PSD-iști, PNL-iști sau PMP-iști, băsiști, pontiști sau iohanniști, promovăm tot…fripturiști

mihalache

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind rechemarea a 14 ambasadori români și a desemnat deja oameni noi pe aceste posturi.

Numirea de suflet a lui Iohannis este cea a lui Dan Mihalache, șeful Cancelariei Prezidențiale, în calitate de ambasador în Marea Britanie.

Mihalache a fost ținta criticilor în mai multe rânduri, dar este renumit după ce a ajuns în presă o fotografie în care apare dormind la o întâlnire oficială în Serbia, la care participase si președintele Iohannis. Mihalache s-a apărat atunci, susținând că ”poza este o manipulare ordinară”.

O numire controversată este cea a Brândușei Predescu, fost purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, ca ambasador în Olanda. Predescu a fost demisă din funcție de către ministrul  Bogdan Aurescu, după ce, în cadrul unei conferințe comune la care au participat Aurescu și omologul său german Frank-Walter Steinmeier, din 9 iunie, oaspetelui german i-a fost înmânată o broşură pe a cărei copertă figura conturul hărţii Franței, acoperită cu steagul Germaniei. Dovadă mai mare a calităților care o recomandă pe Brândușa, zău că nu există.

Daniela Mihaela Cămărăşan, numită ambasador în Estonia, fost șef de cabinet al ministrului de externe Titus Corlățean, ar fi beneficiat de  o locuință de la RAPPS, în București, primită cu avizul lui Corlățean, deși soțul ei avea deja o locuință în București.

Mihai Alexandru Grădinar, numit ambasador în Danemarca și Islanda, este fiul lui Ilie Grădinar, bugetar de lux, conform presei, angajat ani buni la Primăria Sibiu, cu o avere estimată la opt milioane de euro.

Multe dintre numirile de ambasadori reflectă aceeași gândire păguboasă care se perpetuează de peste 25 de ani, anume că trebuie să dăm de mâncare celor care dau de mâncare partidelor și politicienilor.

Ca de obicei, competența este un criteriu ignorat aproape total, totul fiind făcut în regim dâmbovițean, deși speranțele într-o schimbare de mentalitate și de abordare erau extrem de mari după alegerile prezidențiale din 2014.

Sigur că, pe lista numirilor au scăpat și câțiva profesioniști, care își merită locul în diplomație.

Dar…scopul articolului este acela de a trage un semnal de alarmă cu privire la promovările făcute, în general, în societatea noastră, în care lipitori de afișe,  incompetenți, persoane servile, ariviști, corupți, ajung în posturi cheie și decid viitorul a zeci, mii, sau milioane de români.

Lista completă a ambasadorilor numiți de președintele Iohannis:

Sorin-Dan Mihalache – Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord;
Daniel Ioniţă – Republica Moldova;
Marius Gabriel Lazurca – Ungaria;
Carmen Liliana Burlacu – Republica Cehă;
Ioana Bivolaru – Republica Portugheză;
George Gabriel Bologan – Republica Italiană, în Republica Malta şi în Republica San Marino;
Brânduşa Ioana Predescu – Regatul Ţărilor de Jos (Olanda);
Gabriela Dancău – Regatul Spaniei;
Constantin Mihail Grigorie – Republica Croaţia;
Ion Vîlcu – Statele Unite Mexicane;
Ion Gâlea – Republica Bulgaria;
Mihai Alexandru Grădinar – Regatul Danemarcei şi în Republica Islanda;
Răzvan Rotundu – Republica Finlanda;
Daniela Mihaela Cămărăşan – Republica Estonia;
Anton Niculescu – Republica Slovenia;
Dana Manuela Constantinescu – Bosnia şi Herţegovina;
Cristian-Leon Ţurcanu – Ucraina;
Daniela Brânduşa Băzăvan – Regatul Maroc;
Radu Octavian Dobre – Republica India, Republica Maldivelor, Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, Republica Federală Democratică Nepal şi Republica Populară Bangladesh.

Sursa foto: kmkz.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *