Monștrii sacri ai cinematografiei și ai teatrului românesc ne părăsesc unul câte unul. A murit și Mircea Albulescu

albulescu

Mircea Albulescu a murit la Spitalul Floreasca. Marele actor a fost internat joi după-amiază, în stare foarte gravă şi a murit la ora 1:00.

Cuvintele sunt de prisos. Ne-a părăsit un zeu, un titan al scenei de la noi, un om care a slujit, o viață, teatrul și publicul românesc.

Nimeni nu putea exprima mai sugestiv pierderea survenită vineri, decât un alt titan, aflat la o vârstă înaintată, care ne încântă și acum în reprezentații de mare clasă, inegalabilul Florin Piersic:

“Sunt atât de îndurerat. Trebuie să vă spun că nu se poate să existe o dimineaţă mai tristă. Mă pregăteam acum de o emisiune cu Marina Almăşan şi nu mă gândeam la aşa ceva. Eram plecat şi am auzit de Cornel Patrichi. Acum sunt lovit în inimă. Am jucat cu el şi în teatru, şi în film, unde el era excepţional.

Era un actor de compoziţie excepţional. În ultimul film Mărgelatu… avea o viclenie… nu ştiţi ce tare l-am gustat eu pe el ca actor. Ca om nu-mi spunea decât atât: «Tu porţi şalul ăla. Ce să-mi pun eu la gât ca să mă recunoască lumea?» Era foarte dăruit profesiei lui. Îl ştiu de când eram student.

Nici nu ştie publicul românesc ce pierdere mare este acest actor. Sunt speriat pentru că pur şi simplu toţi colegii mei pleacă. Pentru mine, este încă o palmă dată de soartă”, a spus, cu lacrimi în ochi, Florin Piersic.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *