Moldoveni, atenție la salarii! Traian Băsescu, cetățean al Republicii Moldova. Candidează Băsescu la președinția Moldovei?

sotii basescu

loading...

Președintele Nicolae Timofti a semnat decretul de acordare a cetățeniei Republicii Moldova, soților Traian și Maria Băsescu, informația fiind confirmată, pentru deschide.md, de secretarul general al Președinției, Ion Păduraru.

Soții Băsescu au cerut oficial cetățenia moldovenească la 8 martie 2016, dar intenția și-o anunțaseră mai de mult.

Deși termenul legal de examinare a unor astfel de solicitări în Republica Moldova este de un an, cererea fostului președinte român a fost examinată în regim prioritar, deoarece este vorba despre o persoană cu statut special, precizează deschide.md.

Au existat speculații că Traian Băsescu ar fi cerut cetățenia pentru că ar vrea să candideze la președinția Republicii Moldova, mai ales în condițiile în care șeful statului va fi ales de anul acesta de către populație, și nu de Parlament, cum era până acum. Legea spune însă clar că Traian Băsescu nu ar putea candida: „Pre­șe­din­tele este ales prin vot uni­ver­sal, egal, direct, secret și liber expri­mat. Pen­tru fun­cţia de Preşe­dinte al R.Moldova pot can­dida cetă­ţe­nii R. Mol­dova care au împli­nit vâr­sta de 40 de ani, au locuit sau locu­iesc pe teri­to­riul ei nu mai puţin de 10 ani şi cunosc limba de stat…”

Sursa: digi24.ro

Sursa foto: jurnalul.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *