Medic de la Spitalul Marie Curie: Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Nu au efect și mor oamenii din cauza lor!

by: admin

min san

loading...

După declarațiile  secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Dan Eugen Strâmbu, potrivit căruia testele făcute asupra dezinfectanţilor utilizaţi în spitale au fost neconforme arătând diluții mari la substanțele active din biocidele Hexi Pharma, șeful secţiei de terapie intensivă  nou-născuţi de la Spitalul Marie Curie, Cătălin Cîrstoveanu, s-a declarat şocat de rezultatele analizelor:

„Sunt șocat. Mă simt batjocorit. Noi îi spălam pe copii din cap până în picioare cu aceste substanțe. Acum îmi dau seama. Mi-au pus alcool cu parfum în substanțe! Este incredibil! Și mă gândesc la un singur lucru. Aș fi salvat mai mulți copii. Mult mai mulți! Nu-mi vine să cred. Acum înțeleg. Știți, la noi la ATI vin copii colonizați și cu două, trei bacterii. Am fost la analize cu ei în Germania și mi-au spus că nu au văzut asemenea bacterii. Suntem tratați ca niște gunoaie! Este incredibil. Aș fi salvat mai mulți copii. Cei care ne conduc nu dau nici un ban pe noi! Așa îmi explic de ce ei fug și se operează numai în străinătate. Probabil că ei știu ceva. Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-și fac efectul. Deloc nu au efect! Sunt convins că vorbim despre același lucru! Mor oamenii din această cauză”, a declarat Cătălin Cîrstoveanu  pentru tolo.ro.

„Hexi Pharma a fost amendată cu 40.000 lei. Spitalele trebuie ca în 10 zile, termenul legal, să retragă produsele de la Hexi Pharma.

Așteptăm concluziile raportului de la Institutul Sanitar de Stat. Acesta va fi redactat în două zile. Trebuie să avem o analiză clară pe produse. Noi am cerut analiza pe loturi. Poate a fost un lot prost, poate a fost deficiență de rezultate.

Noi am luat decizia de a retrage produsele și să le înlocuim cu ce trebuie. Putem avea diferențe în funcție de loturi. Le recomandăm spitalelor să nu mai folosească produsele de la Hexi Pharma. Le vom pune spitalelor baza de date cu distribuitorii de dezinfectante.

Vom lua prin sondaj produse și de la alți producători și distribuitori. Vor urma controale încrucișate în toată țara. Au fost făcute 6-7 teste per spital”, a declarat Dan Eugen Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit romaniatv.net

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *