Maria Sharapova dopată! Rezultatele testelor sunt oficiale, iar rusoaica a recunoscut

Maria-Sharapova-3

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), Programul Antidoping din Tenis (TADP) a confirmat faptul că, pe 26 ianuarie 2016, tenismena Maria Sharapova a furnizat o probă antidoping.

Analizată de laboratorul autorizat al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) proba fost pozitivă, cu identificarea substanţei interzise numită Meldonium.

Maria Sharapova a fost pusă sub învinuire, pe 2 martie, pentru încălcarea normelor în vigoare și va fi suspendată provizoriu, începând cu 12 martie.

Întrucât Meldonium este catalogată drept „o substanţă nespecifică”, în conformitate cu normele WADA (şi, prin urmare, TADP), privind lista substanţelor interzise şi a metodelor interzise, Maria Sharapova va fi suspendată  până la determinarea cauzei.

Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă”, a declarat Sharapova într-o conferință de presă ținută la Los Angeles, SUA, recunoscând astfel faptul că i-a fost administrată substanţa Meldonium şi implicit acurateţea rezultatului testării, relatează Mediafax.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *