Mania păcănelelor. Funcționar public, angajat al unei primării din județul Iaşi, acuzat de delapidarea a 400.000 lei

pacanele

Bogdănel-Dorel Rotaru, în vârstă de 33 de ani, antrenor al echipei de fotbal din localitatea Bârnova, a lucrat – în trecut – casier la Primăria din această comună.

El ar fi sustras cca 400.000 lei din gestiunea instituţiei publice, jucând banii la jocurile de noroc, potrivit propriilor susţineri.

Potrivit procurorilor, Rotaru s-a angajat la Primăria Bârnova în 2007, iniţial ca agent fiscal, având obligaţia, printre altele, de a încasa taxe sau impozite.

În rechizitoriu se arată că începând cu anul 2012, Rotaru a primit şi atribuţii de casier.

În acelaşi an, un inspector din primărie i-a cerut lui Rotaru să îi predea mai multe chitanţiere, însă acesta a refuzat. Este motivul pentru care conducerea Primăriei Bârnova l-a avertizat în scris pe Rotaru şi i-a solicitat de urgenţă să predea documentele solicitate.

„Deoarece inculpatul Rotaru Dorel Bogdănel nu s-a conformat solicitării de a preda documentele, în baza sesizării martorei H.I., la nivelul Primăriei Bârnova s-a efectuat o anchetă internă, având scopul de a verifica activitatea inculpatului“, au precizat procurorii ieşeni.

„Inculpatul Rotaru Dorel Bogdănel a recunoscut comiterea faptei, precizând că fiind un împătimit al jocurilor de noroc şi-a însuşit din gestiune, în mod repetat, diferite sume de bani, nemenţionând în borderouri unele chitanţiere prin care încasa banii şi depunând la Trezoreria Iaşi doar o parte din bani “, au precizat procurorii, conform b1.ro

Sursa foto: realitateamedia.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *