Lidl vinde cu până la 60 % mai scump în România, decât în Polonia, produse de bază, gen unt, salam, iaurt

lidl1

loading...

Lanţul de magazine de tip discount Lidl vinde aceleaşi produse, în România şi Polonia, cu diferenţe de preţ de până la 67%.

 Lidl are în Polonia, țara cu cea mai dez­voltată economie din regiune, cu un sa­lariu mediu net de circa două ori mai mare decât în România, pre­ţuri mai mici la salam, iaurt sau unt, com­parativ cu piaţa de la noi.

La polul opus, în România sunt preţuri mai mici la hrană uscată pentru pisici, la tarte cu creveţi şi legume şi la roşii uscate în ulei, scrie Ziarul Financiar.

Studiul a fost realizat de Hipercom Con­sulting care a ales aceleaşi produse, sub acelaşi brand şi la acelaşi gramaj. Pentru a face comparaţia de preţ au fost alese pro­dusele promovate în cataloagele Lidl din cele două ţări, unde compania promovează săp­tămânal câteva zeci de articole ali­men­tare şi nealimentare. Spre deosebire de ceilalţi retaileri care comercializează atât bran­duri naţionale şi interna­ţio­nale, cât și mărci private, Lidl pro­mo­vează, în cata­loage, în special mărci proprii. De altfel, acestea reprezintă circa 80% din totalul produselor aflate pe rafturile magazinelor Lidl.
Datele au relevat faptul că în Polonia sunt mai ieftine produsele de bază – iaurt, salam sau unt -, în timp ce România are preţuri mai mici la delicatese.
Citește continuarea pe mediafax.ro
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *