Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a fost plasată în arest la domiciliu.

by: admin
Category :Actualitate

olguta1

loading...

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a fost plasată în arest la domiciliu, după ce miercuri, aceasta fusese reținută de procurorii DNA pentru luare de mită, folosirea autorității sau influenței şi spălare de bani.

”Știți ceva? Eu construiesc un stadion la Craiova, un spital, reabilitări de blocuri, fac foarte multe lucruri. Din toate astea se câștigă capital electoral. Dacă continuăm cu astfel de discuții, o să ajungem într-un moment în care n-o să mai facem nimic. Noi, primarii, să plecăm acasă”, a declarat  Lia Olguța Vasilescu la ieșirea din Arestul Central al Poliției Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, faptele ar fi fost comise în perioada 2012-2016. Pe surse, ar fi vorba despre concertul susţinut de Goran Bregović în campania electorală din 2012, concert care ar fi fost plătit de un om de afaceri care dorea să obţină contracte cu primăria Craiovei.

Olguța s-ar fi folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a PSD primind „donații” de 135.907 euro.

În cursul anului 2014, Lia Olguța Vasilescu a pretins și a primit de la mai mulți oameni de afaceri, printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma de 544.209 lei.

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *