La ei se poate. Înșeli consumatorul, plătești! Firma eMag, amendată în Bulgaria cu 2,3 milioane de euro pentru reclame înşelătoare

emag

loading...

Compania eMag a fost amendată în Bulgaria cu 2,3 milioane de euro pentru reclame înşelătoare derulate în perioada promoţiilor gen Black Friday.

Bulgarii menționează că firma românească s-a promovat afirmând că oferă cel mai simplu mod de a face cumpărături online şi cel mai sigur transport, insinuând astfel că rivalii săi stau mai prost la acest capitol.

Amenda colosală a fost aplicată după ce un rival al eMag s-a plâns că ofertele promise de acesta în timpul campaniilor au fost mincinoase. De exemplu, reducerile de „până la 70%” ar fi însemnat de cele mai multe ori un discount de doar 30 de procente, aplicat deseori după ce preţurile erau umflate în prealabil.

Nu e prima dată când eMag e amendat de consiliul bulgar al concurenţei. În anul 2015 problema a fost o tombolă la care participau clienții care cumpărau de peste 50 de euro, pentru a câştiga apoi o excursie în Insulele Canare. Autorităţile bulgare au considerat că premiul e prea scump pentru valoarea produselor achiziționate de clienţi, ceea ce s-a calificat drept practică neloială de atragere a clienţilor.

Firma eMag a fost amendată şi în 2014, pentru reclamă mincinoasă, datorită sloganului de Black Friday, a faptului că siteul a picat în ziua respectivă şi a unei oferte prin care clientul care cumpăra o cafetieră, primea încă una gratis.

Sursa: Digi24

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *