ISIS a împânzit Europa cu celule teroriste și vrea să creeze haos în țările bătrânului continent. Avertismentul vine din partea șefului serviciului de spionaj din SUA

isis

loading...

Șeful serviciului de spionaj din Statele Unite ale Americii, James Clapper, avertizează că teroriștii ISIS au creat celule clandestine pe continentul european, care au ca scop organizarea de atacuri teroriste în zona UE.

Scopul identificat al ISIS de către serviciile secrete americane este acela de a inflama spiritele în Europa, în urma unor atacuri concertate, în genul celor de la Paris şi Bruxelles, produse în țări ca Marea Britanie, Germania și Italia, dar și în alte state europene.

După atentatele din capitala Belgiei din luna martie ac, serviciile secrete au început schimburi de informaţii între ele, această cooperare putând anihila din fașă intențiile criminale ale Statului Islamic.

„Aceasta este o preocupare pentru aliații noștri europeni. Vă asigur că facem tot ce putem să împărtăşim informaţiile cu ei”,a afirmat James Clapper.

Astfel, agenții secreți  au reușit să prevină alte atacuri teroriste după cele de la Paris și Bruxelles, arestând mai multe persoane având orientări jihadiste.

Un lucru este cert, și a fost subliniat de  șeful comunității de informații a Statelor Unite, James Clapper: departe de a fi stăvilit și controlat, Jihadismul se întinde și se organizează pe tot continentul european.

Apropierea turneului Campionatului European de fotbal pune pe jar comunitatea serviciilor secrete care au informații că ISIS plănuiește atacuri teroriste în Franța, pe parcursul desfășurării turneului din luna iunie, derulat pe zece stadioane.

Să sperăm cu toții că, de data aceasta, serviciile de informații, dar și cele anti-teroriste, vor fi cu un pas înaintea jihadiștilor, anihilând intențiile acestora de a crea haos pe bătrânul continent european.

Sursa foto: cbsnews.com

 

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *