Ion Cristoiu: „Într-o țară în care mulți elevi n-au bani să-și cumpere un laptop, fiul liderei PSD Rovana Plumb se afișează cu mașină de 250.000 de euro!”

rovana fiu

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în postarea zilnică de pe blogul personal despre scandalul iscat de către afișarea fiului Rovanei Plumb cu un autoturism de 250.000 euro pe rețelele de socializare, făcând o comparație despre tot ce ar fi putut fi realizat în România cu suma respectivă.

Aceșta începe gândul de marți, 23 februarie, cu o serie de întrebări retorice cu privire la subiectele pe care le-ar fi putut aborda, de la mesajul prezentat de către Klaus Iohannis în Parlament, la înlocuirea lui Cristian Bușoi cu Ludovic orban în cursa pentru Primăria Capitalei.

Cu toate acestea, Cristoiu alege să vorbească despre fiul Rovanei Plumb.

Ion Cristoiu vorbește despre neajunsurile din familiile obișnuite de la țară, dând exemplu o familie din satul său natal. „Pe uliţa mea din Găgeşti Deal locuieşte o familie tînără şi harnică. El pleacă în străinătate pentru a munci. Ea rămîne acasă să se ocupe de gospodărie. Au două fetiţe. Una de grădiniţă (luată în braţe în direct de Rareş Bogdan la transmisia din chioşcul meu din Găgeşti Deal). Cealaltă e în ultimul an de liceu”, descrie jurnalistul. Acesta povestește despre implicarea sa în viețile celor două fetițe și despre ajutorul pe care se străduiește să le ofere, de la a le cumpăra blocuri de desen și creioane colorate, la a le face cadou un laptop.

„Cîte laptopuri pentru elevii săraci s-ar putea cumpăra cu 250.000 de euro?!”, se întreabă Cristoiu.

Ion Cristoiu dă un alt exemplu, anume neajunsurile din Poșta Română, de la personalul insuficient, la lipsa de aparatură, povestind cum a cumpărat o imprimantă pentru funcționarele de la poșta din satul său natal.

„Cîte imprimante s-ar putea cumpăra pentru Poşta română cu 250.000 de euro?”, continuă acesta în același stil.

Cristoiu revine la opulența pe care fiul Rovanei Plumb o afișează pe rețelele de socializare. „În Occident, bogații evită cît pot să-și afișeze bogăția. Nu pentru că s-ar teme de vreo nouă Revoluție bolșevică. Nici măcar că s-ar teme de electorat. Fac asta pentru că sunt bine crescuți. Și primul lucru de care fuge un om de bun simț e jignirea celor care nu sunt bogați ca el”, face jurnalistul o paralelă.

„La alegerile din toamnă va fi pe lista partidului de Stînga PSD. Și va merge la televizor pentru a-i păcăli din nou pe cei mulți și amărîți cu partidul lor, care e de fapt partidul ciocoilor. Despre România de azi, România Ciocoilor fără bun simţ, acest eveniment spune totul. Spre deosebire de Mesajul lui Klaus Iohannis care n-a spus nimic!”, încheie Ion Cristoiu, preluat de b1.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *