Intrăm în normalitate. A demarat acțiunea de retragere a titlului de doctor al plagiatorilor care au avansat fraudulos în funcții publice

by: admin
Category :Actualitate

doctorat

loading...

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a demarat luni, 9 mai, procedura de analiză a tezelor de doctorat unde au existat sesizări privind suspiciuni de plagiat. Este vorba despre cazurile deja celebre ale lui Victor Ponta, Gabriel Oprea, Neculai Onţanu, Bogdan Licu, Loredana Radu, Adela Popescu, Mihai Stănişoară, Dumitru Pârvu şi Petre Tobă.

Tezele de doctorat ale presupușilor plagiatori vor  fi analizate de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

În maximum 45 de zile, oficialii menționați mai sus ar putea rămâne fără titlul de doctor, dacă verdictul dat de CNATDCU este de plagiat.

Odată stabilit de CNATDCU că este vorba de o teză de doctorat plagiată, această instituție  va înainta ministrului Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice  decizia de retragere a titlului de doctor, pe care ministrul este obligat să o semneze în 45 de zile.

Salutăm inițiativa Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice și sperăm că aceasta va avea finalitate nu numai în cazul celor menționați în articol, cât și în cazul altor indivizi din categoria Dinu Păturică, care fără valoare profesională, dar cu tupeu nesimțit, sfidează un popor întreg, din înălțimea funcțiilor dobândite prin furt.

Și, nu-i așa, furtul este, și în România, infracțiune.

Sursa foto: constanta.comisarul.ro

 

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *