INML a dat verdictul în cazul fotbalistului dinamovist decedat vineri. Patrick Ekeng avea grave malformații ale inimii, care nu îi dădeau dreptul să practice fotbalul

by: admin
Category :Actualitate

ekeng

loading...

Au trecut deja cinci zile de la decesul  lui Patrick Ekeng , camerunezul care s-a  prăbușit pe gazon în meciul Dinamo – Viitorul, disputat vineri, și încă nu se cunoaște cu exactitate cauza morții fotbalistului de 26 de ani.

Institutul de Medicină Legală a emis, miercuri, un comunicat din care reiese că jucătorul camerunez avea mari probleme la inimă, care nu-i permiteau eforturile fizice prelungite.

Iată comunicatul INML, semnat de dr. Dumitriu Ștefan, Șef Laborator Prosectură:

” In legatura cu decesul sportivului Ekeng Patrick , Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici” va informeaza ca in  urma disectiei cordului efectuata la 10.05.2015 s-au constatat urmatoarele aspecte patologice:
cardiomegalie (greutate cord = 570 grame, dimensiuni: 14/11,5/7 cm) determinata predominant de  hipertrofia ventricului stâng si a septului interventricular (grosime maxima 2,4 cm)
– anomalii coronariene multiple:
      – bridge-ing intins la nivelul arterei coronare stângi (ramul descendent anterior) si la nivelul arterei coronarei drepte
      – hipoplazia ramului circumflex al coronarei stângi
– sechele de endocardita a valvei mitrale cu modificarea evidenta (retractii si induratii) a cuspidei posterioare.

Pentru finalizarea autopsiei sunt necesare rezultatele investigatiilor toxicologice (aprox. 2 sapt) si a celor histologice si imunohistologice (aprox 30 zile).”

Opinia specialiștilor cardiologi este aceea că Ekeng nu avea voie să joace fotbal și că ar fi avut nevoie de multiple bypass-uri.

Procurorii vor investiga dacă se cunoșteau problemele lui Patrick Ekeng și dacă sunt persoane vinovate de decesul acestuia.

Trupul lui Patrick Ekeng va fi depus joi pe stadionul Dinamo, pentru ca suflarea dinamovistă să îi aducă un ultim omagiu celui plecat prea devreme dintre noi.

Sursa foto: fanatik.ro

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *