Incredibil!!! Șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, spionat de firma unui fost director al Mossad

kovesi

O știre bombă circulă pe faxurile agențiilor de presă.

Patru israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și pentru tentative de compromitere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, anunță riseproject.ro.

Suspecții sunt doi foști directori de informații, Dan Zorella si Avi Yanus, cofondatori și directori executivi ai companiei israeliene de investigații private Black Cube, firmă în care a activat și Meir Dagan, fost director Mossad (spionajul israelian) între 2002 și 2011, decedat la 17 martie 2016.

Alți doi suspecți sunt Ron Weiner si David Geclowicz, care „au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing , în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținutului acestuia”, potrivit portalului menționat.

Ron Weiner și David Geclowicz se află deja în arest preventiv în România.

Black Cube are sucursale în Londra și Paris și a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de către cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus. Potrivit presei străine, compania reprezintă în instanță afaceriști acuzați de infracțiuni economice, dar se presupune că angajații firmei sunt  implicați în operațiuni private de contraspionaj cibernetic, infiltrându-se în rețele de hackeri.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *