Incredibil! Consiliul de Administrație al TVR a propus ca președinte director general un personaj fără studii superioare

vot tvr

Plenul reunit al Parlamentului nu a votat noul președinte director general propus de Consiliul de Administrație al TVR pentru că nu a fost întrunit cvorumul.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a vorbit cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, pentru ca votul să fie reluat marți.

Tăriceanu a mai susținut că nu este de acord cu propunerea făcută de Consiliul de Administrație al TVR, respectiv George Orbean, deoarece acesta nu are facultatea terminată.

Tăriceanu a spus că nu este de acord nici cu una dintre propunerile făcute de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de membru titular în Consiliul de Administrație, Christel Țopescu, soția lui Cristian Țopescu, deoarece aceasta a fost dovedită că a colaborat cu securitatea.

”Sunt dezamăgit că nu s-a găsit altă persoană în afară de aceasta, care nu are facultate nici la 40 de ani. Propunerea aceasta este un lucru definitoriu pentru cum selectăm și numim persoane în funcții, deși, din fericire, nu s-a ajuns la confirmare prin vot a unor persoane care nu au competențe.

Unul din membrii propuși de președinte are aviz de colaborator al fostei securități. Dacă propunea altcineva nu mă miram așa tare, dar vine chiar din partea președintelui.

Ar trebui toți vizați și interesați să cântărească mai bine lucrurile, altfel dorința de reînnoire, de a se face lucrurile diferit e doar un slogan și, în realitate, lucrurile decurg altfel.

Fiecare parlamentar e liber să voteze cum consideră, dar trebuie să avem curaj să spunem aceste lucruri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preluat de b1.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *