Incompetență sau prostie? Serviciul Secret al Germaniei (BfV) a aflat ceea ce știam cu toții: ISIS și-a infiltrat militanți printre refugiații sosiți în Europa

 

refugiati1

Peste o mie de teroriști au venit în Europa, infiltrați în valurile de refugiați care au pătruns ilegal pe teritoriul UE.

Deși orice serviciu de informații trebuia să fie capacitat sută la sută în culegerea de informații, prin activități de supraveghere în interiorul comunității de refugiați, ori prin orice alte metode, în scopul de a fi în măsură să semnaleze rapid potențiale amenințări sau pericole, serviciul de securitate al Germaniei a dovedit că este mai mult decât penibil.

Astfel, șeful serviciului de securitate internă al Germaniei, Hans-Georg Maassen, a declarat în cadrul unui interviu că autorităţile au evaluat greşit strategia folosită de Statul Islamic pentru a intra în ţară, precizând că situaţia securităţii interne este “extrem de gravă”.

Extrem de grav, serviciile de securitate nu au luat în calcul  posibilitatea ca ISIS să se folosească de valul de refugiaţi pentru a infiltra terorişti în Germania.

„Am crezut că riscul este prea ridicat, că ei nu au nevoie să îşi infiltreze oamenii printre refugiaţi, dar au făcut-o”, recunoaşte senin şeful BfV, Hans-Georg Maassen, într-un interviu acordat „Welt am Sonntag”, citat de Deutsche Welle.

Aproape 70% dintre refugiaţii care au pătruns în Germania nu au un paşaport valid şi au fost înregistraţi doar pe baza informaţiilor pe care ei le-au furnizat autorităţilor, relatează evz

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *