Închiderea Arenei Naționale, o investiție de 235 milioane euro a statului român, dovedește amatorismul autorităților de la noi

national-arena

Inaugurată cu fast în anul 2011, Arena Națională din București a fascinat microbiștii încă de la început, prin faptul că oferea un confort superior în comparație cu ceea ce ofereau căzăturile existente în țară.

Ne puteam mândri cu o arenă modernă, construită la standarde internaționale.

Aveam impresia, participând la evenimentele organizate  pe stadion, că ne aflăm  undeva în occident, în lumea civilizată.

Ne trezeam la realitate la  finalul meciului, după defluire, în lumea noastră sumbră, mizeră, infamă.

Tragedia  de la Colectiv  a avut ca efect închiderea și a acestei bijuterii de către aceeași instituție, ISU care, cu larghețe, de multe ori în contrapartidă cu sponsorizări îndoielnice, oferea avize de funcționare, inclusiv unor școli cu toalete în fundul curții, unde aveau să moară copii, ori a unor baruri infecte ori cluburi care stau să cadă pe bieții clienți.

Pentru a demonstra spiritul sovietic cu care încă mai sunt conduse multe din instituțiile  de la noi, dar și în virtutea spiritului revanșard  afișat după deconspirarea abuzurilor din interiorul ISU, onorabila instituție  cu sediul īn Dealul Spirii pune presiune pe anchetatori, indirect, nedorind să dea avizul favorabil pentru redeschiderea arenei pentru un motiv pueril: materialul din care e confecționată copertina nu este omologat la noi!!!

Motivul este infantil dacă ne gândim că în țări mult mai dezvoltate decât a noastră există stadioane cu copertine confecționate din materiale identice cu cel al Arenei Naționale, pe care sunt organizate săptămânal evenimente sportive, artistice, etc.(stadioanele din Germania sunt un exemplu concludent).

Și atunci, văzând cum se degradează stadionul de un sfert de miliard de euro, nu putem considera refuzul ISU de a acorda avizul de securitate la incendiu  un gest de răzbunare ca efect al devoalării ilegalităților descoperite în sânul acestei instituții? Este  o întrebare la care autoritățile abilitate sunt obligate să dea un răspuns urgent.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *