În perioada în care Traian Băsescu a fost președinte s-au scos din țară camioane cu 35 de miliarde de euro. Este declarația ministrului tehnocrat al agriculturii, Achim Irimescu

euro

Ce concluzie poți să tragi când ministrul agriculturii, Achim Irimescu declară nonșalant că i-au spus ”băieții” că, în perioada în care Traian Băsescu a fost președinte, s-au scos din țară camioane cu 35 de miliarde de euro?

Suntem o țară normală?

Dacă declarațiile ministrului sunt adevărate, așteptăm demisii în zona serviciilor, dar și niște arestări la cel mai înalt nivel.

Dacă nu, înseamnă că avem în continuare miniștrii imaturi, care aruncă pe piață niște fumigene menite să ascundă decizii mai mult sau mai puțin legale.

Iată declarația lui Achim Irimescu, relatată de România Tv: “Corupţia este peste tot, dar mă rog, scurt şi încheiem, diferenţa între corupţia de la noi şi corupţia din Vest, asta îmi explicau mie cei din Vest: acolo este… e umană, adică cei mai mulţi bani se fac cu statul, toate hoţiile mari se fac cu statul, cu bani de la buget, peste tot. Când stăinii fac o afacere cu statul şi câştigă, să zicem, un milion de euro, banii ăia nu-i duc într-o ţară străină, să-mi iau casă sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinaţie generică întrucât ministrul a locuit multă vreme în Belgia – n.red.) şi fac o afacere, o firmă, o fabricuţă, şi dau şi la amărâtul ăla să mănânce o pâine. Voi scoateţi banii din ţară, şi – îmi spunea el – s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu – că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial. Din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia! Sunteţi atât de tâmpiţi, banii ăia produceau pentru noi, în loc să producă pentru Elveţia. Ştiţi că acum, în Elveţia, dacă pui bani trebuie să dai tu comision, nu îţi dă ei.”

Ministrul Agriculturii nu a detaliat cum ar fi posibil să retragă cineva din bănci atâția bani, nici cum putea trece granița un camion plin cu miliarde de euro și nici că el sau ”băieții” ar putea proba asemenea operațiuni.
Traian Băsescu i-a dat o replică dură ministrului Achim Irimescu, afirmând că acesta trebuie să probeze ceea ce susține, altfel este ”un delator”. Dacă Irimescu are dreptate, a spus fostul președinte, ”înseamnă că SRI și alte servicii de informații au fost părtașe” și trebuie să răspundă, pentru că 35 de miliarde de euro reprezintă aproape PIB-ul României.
”Ori Irimescu e un dezaxat și atunci trebuie scos din Guvern, ori, dacă Irimescu e sănătos, SRI, liderii lui, trebuie arestați pentru că nu m-au informat”, a mai spus Traian Băsescu, conform evz.
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *