În atenția celor care consumă medicamente cumpărate din mediul virtual: O asistentă medicală din Vaslui ar fi murit din cauza pastilelor de slăbit achiziționate, se pare, pe Internet

pastile slabit

Ipoteză cutremurătoare în cazul morţii unei asistente medicale din Vaslui, care fusese internată în spital cu pneumonie! Medicii legişti sunt de părere că moartea femeii ar avea legătură cu pastilele de slăbit la care aceasta apela în mod regulat.

Suspiciunea că aceste medicamente i-ar fi cauzat de fapt moartea a apărut după ce soţul ei a găsit acasă mai multe pastile de slăbit.

Medicii legişti nu exclud varianta ca decesul asistentei să fi fost cauzat de un consum incorect al acestor suplimente.

Asistenta medicală, în vârstă de 39 de ani, a pierdut lupta cu moartea după numai cinci zile de spitalizare, fiind inițial diagnosticată cu pneumonie interstiţială şi internată la  Secția TBC.

„N-a luat pastile, nu-i adevărat că din cauza lor. A fost răcită, a avut bronhopneumonie și sepsis. Sepsis este infecție în tot corpul. Noi bănuim că a luat ceva din spital care i-a provocat infecția asta generalizată, de unde din altă parte? Asta este numai din spital!”, a spus tatăl asistentei decedate, citat de b1.

Un caz similar a avut loc şi la Arad, unde o tânără de 27 de ani a murit după ce a ţinut o cură de slăbire timp de trei săptămâni. Aceasta înlocuise micul dejun şi cina cu un cocktail alcătuit din mai multe substanțe, luate la recomandarea unui farmacist.

Cert este că problema medicamentelor comercializate pe Internet ar putea fi legiferată,  preşedintele Klaus Iohannis urmând să promulge o lege prin care se interzice vânzarea pe Internet a medicamentelor, inclusiv a celor de slăbit. Statisticile arată că 10% dintre medicamentele la care românii au apelat în 2014 au fost cumpărate de pe Internet, fără a fi, în prealabil, autorizate de Ministerul Sănătății.                Foto: cugetliber.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *