I se înfundă și lui? Traian Băsescu, acuzat de spălare de bani în dosarul lui Căşuneanu

basescu

loading...

„Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică.
Pentru corecta informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale.Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ .
Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz”, a scris Băsescu pe facebook.

Așa a anunțat Traian Băsescu că este urmărit penal pentru spălare de bani, fostul preşedinte al României fiind anchetat într-un dosar privind un teren obținut printr-o tranzacție suspectă.

Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat, în anul 2000, de la acelaşi proprietar, câte un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor. Traian Băsescu a plătit un preț subevaluat, de aproape 1,5 miliarde de lei vechi, în timp ce, în aceeași zi, Costel Cășuneanu a plătit, aceluiași proprietar, o sumă de patru ori mai mare.

Doi ani mai târziu, Traian Băsescu vinde terenul contra sumei de 12 miliarde de lei vechi, cumnatei lui Costel Cășuneanu.

Fapta este destul de gravă, dacă va fi găsit vinovat, Băsescu riscând minim trei ani de închisoare.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *