Gripa sezonieră a răpus 22 de oameni.Spitalele din România sunt în alertă! Specialiștii de la Institutul Cantacuzino au detectat și alte tulpini de virus de tip A, agresive în special cu vârstnicii.

gripa

loading...

Spitalele din toata tara sunt in alerta in aceasta perioada, anunta ministerul sanatatii, dupa ce gripa sezoniera a rapus 22 de oameni.

Autoritatile trag un semnal de alarma in special in privinta tinerilor afectati de virusul AH1N1 si recomanda vaccinarea, in timp ce  specialistii de la Institutul Cantacuzino au detectat si alte tulpini de virus de tip A, agresive in special cu varstnicii.

Victor Strambu, secretar de stat: „Sectiile chirurgicale, ATI pediatrie, neonatologie acestea sunt zonele de risc. Toate spitalele sunt in alerta, pentru perioada asta stiu ce au de facut”

In perioada urmatoare, cateva spitale au anuntat ca vor opera doar urgentele,deoarece la Terapie Intensiva sunt  internati multi bolnavi de gripa, cei mai afectati de acest virus fiind tinerii intre 15 si 49 de ani.

Specialistii afirma ca risc mare de deces au in general persoanele cu boli cronice asociate, numarul de decese de trei ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut fiind explicat de autoritati prin rata de vaccinare ce a scazut de 6 ori fata de acum 8 ani. Iar schimbarilor bruste de temperatura ii priesc virusului.

De mentionat ca si alte tari vecine – Ucraina, Serbia, Republica Moldova- au anuntat un numar mai mare de decese provocate de gripa, comparativ cu anii precedenti, relatează mediafax.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *