Gata cu fumatul în spații publice. Legea antifumat, aplaudată și hulită în egală măsură, a intrat în vigoare

fumat

Legea antifumat a intrat în vigoare. Fumătorii nu vor mai putea să-şi aprindă ţigara în restaurante, în baruri, în cluburi sau în orice spaţiu public delimitat de doi pereţi şi care are acoperiş.

În plus, conform legii antifumat, ţigările electronice nu vor mai putea fi folosite în mijloacele de transport în comun, în restul spaţiilor publice acestea fiind permise. Astfel, sunt stabilite unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea consumului produselor de tutun.

Potrivit Ordinului MAI nr.47, de aplicarea legii 15/2016 vor răspunde ofițerii și agenții din Poliția Română, cei din Poliția de Frontieră, personalul ISU și ofițerii sau subofițerii Jandarmeriei.

De asemenea angajații Ministerului Sănătății sau ai Protecției Consumatorilor pot face verificări și pot aplica sancțiuni.

Un ghid-procedură de aplicare a legii antifumat, va stabili modul concret de sesizare a încălcării acesteia, modul de marcare a spațiilor cu inscripții antifumat și persoanele responsabile de aplicare a legii în instituții.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *