Eșecul guvernului tehnocrat. Al patrulea ministru din Cabinetul Cioloș a fost răpus de scandaluri și incompetență. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a demisionat

by: admin

guvern ciolos

loading...

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a demisionat. El și-a depus mandatul în această dimineață, iar premierul Dacian Cioloș i-a acceptat demisia.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaș Cadariu din funcția de ministru al Sănătății. În perioada următoare voi înainta domnului președinte al României Klaus Iohannis propunerea pentru un nou ministru al Sănătății,” se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

La câteva ore de la comunicat, Guvernul a anunțat că Dacian Cioloș va prelua, ca interimar, portofoliul de ministru al sănătății.

Demisia ministrului survine în plin scandal al dezinfectanților, în urma unor anchete publicate de Gazeta Sporturilor, prin jurnalistul Cătălin Tolontan.

Patriciu Achimaș Cadariu  a negat dezvăluirile afirmând, săptămâna trecută, că românii se pot simți în siguranță în spitale și că el s-ar opera „fără doar și poate” într-un spital din România.

Înainte de a fi numit în funcția de ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu a fost managerul Institutului Oncologic din Cluj.

Potrivit unor surse guvernamentale, Achimaş-Cadariu a luat decizia de a pleca de la ministerul Sănătăţii, pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale.

Patriciu Achimaș Cadariu este al patrulea ministru din Guvernul Cioloș care se retrage  din funcție ca urmare a unor scandaluri de presă, ori a unui management defectuos la ministerele pe care le gestionează.

În perioada anterioară alți trei miniștri au ”sucombat” la nici șase luni de la instalarea în funcții: ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, și ministrul Muncii, Ana Costea.

Probabil că lista demisionarilor va fi din ce în ce mai lungă, în Cabinetul Cioloș, existând și alți miniștri, fie cu bube în cap (cum ar fi plagiatul), fie inexistenți, cazul viceprim- ministrului Costin Borc fiind elocvent.

Este o dovadă clară că tehnocrația nu reprezintă o garanție a succesului în guvernarea unei țări, și că România, aflată de peste 25 de ani în căutarea unei soluții de guvernare corecte, cinstite, în folosul societății civile, mai are mult timp de așteptat.

Sursa foto: rfi.ro

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *