E firesc să murim într-un război al altora? România a pierdut 25 de militari în operațiunile din Afganistan

by: admin

afganistan

loading...

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, în apropiere de localitatea Kandahar,  în timp ce  executau o  misiune de instruire a poliţiştilor afgani, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

„În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă şi urmează să fie transferat la un spital din Germania”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Atacul este, cel mai probabil, opera Mişcării talibane afgane.

Autorităţile afgane au precizat că incidentul a avut loc într-o bază militară din provincia Kandahar, în urma atacului  doi militari străini fiind ucişi, iar alţi doi răniţi.

Incidentele  în care simpatizanţi ai talibanilor se  infiltrează în bazele militare pentru a ataca membri ai coaliţiei internaţionale sunt frecvente în Afganistan, unde zeci de militari străini, majoritatea americani, și-au pierdut viața în atacuri similare.

Familiile victimelor au fost anunţate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

”Sunt profund îndurerat de pierderea celor doi militari români, Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu, în urma unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan. Transmit sincere condoleanţe şi sunt alături de familiile acestora şi le asigur că România va onora memoria acestor tineri aşa cum se cuvine. De asemenea, urmăresc alături de Ministerul Apărării Naţionale starea se sănătate a celui de-a treilea militar rănit şi îi vom oferi tot sprijinul necesar”, a postat premierul Dacian Cioloș pe o rețea de socializare.

Luni, 9 mai, la ora 8.00, în toate unităţile militare vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi militari uciși în Afganistan.

În total, România a pierdut 25 de militari în operaţiunile din Afganistan, ceea ce ne determină să ne întrebăm și să întrebăm: Este normal să ne pierdem copiii, soții, părinții, departe de casă, pentru un război al altora?

Sursa foto: romania-actualitati.ro

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *