Două găleți cu monede de 10 și 50 de bani, echivalentul unei rate lunare la bancă! Un constănțean revoltat că i s-a mărit foarte mult rata la creditul în franci elvețieni a protestat într-un mod inedit.

chf

George Manolache, un constănțean revoltat că i s-a mărit foarte mult rata la creditul în franci elvețieni a protestat într-un mod inedit achitând rata lunară la bancă cu… două găleți pline cu monede de 10 și 50 de bani.

Așa s-a gândit constănțeanul să-și plătească rata în franci elvețieni, în valoare de 2.600 de lei, după ce banca i-a majorat rata cu sută la sută.

În urmă cu nouă ani, George Manolache a făcut un împrumut la bancă pentru a-și cumpăra o casă, contractând creditul în franci elvețieni la recomandarea reprezentanților instituției.

”Atât timp cât vor exista monede, și nu cred că vor dispărea, cât putem, vom aduce lună de lună. Până vor găsi ei o soluție să plătim o rată echitabilă. Este un protest la adresa sistemului bancar, a domnului Isărescu care nu susține legea dării în plată și susține bancherii. Și nu se întâmplă nimic pentru românii care au credite în franci”, a mai declarat bărbatul, preluat de libertatea.ro.

Aproape zece mii de monede a avut de numărat casierul  băncii, timp în care activitatea instituției a fost blocată.

George Manolache este unul dintre cei peste 150 de mii de români care au credite în franci elvețieni și care au de suferit ca urmare a creșterii alarmante a cursului francului elvețian.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *