Distrugem și Vama Veche? Cinci sute de refugiați vor fi cazați într-o fostă unitate militară, pe litoralul românesc, la Vama Veche

refugiati

Aproximativ 500 de refugiați vor fi cazați într-o fostă unitate militară, pe litoralul românesc, la Vama Veche, 2 mai și Limanu. Autoritățile nu au confirmat acest lucru încă, dar lucrările de amenajare sunt în plină desfășurare, potrivit știrilor protv

În localitatea Vama Veche, din județul Constanța, la mai puțin 20 de metri de granița cu Bulgaria, mai multe echipe de muncitori lucrează pentru a reabilita o fostă unitate militară, loc unde urmează să fie cazați mai mulți cetățeni sirieni.

Garda de Coastă a trimis acum câteva luni o solicitare la toate autoritățile din sudul litoralului, cerând informații despre clădiri care pot fi transformate în centre pentru refugiați și a început lucrări de igienizare a imobilelor disponibile.

Localnicii din zona respectivă, inclusiv primarul, își manifestă dezacordul față de posibiltatea ca refugiații sirieni să fie aduși în localitățile lor.

„Nu știm cu cine avem de-a face, nu știm ce fel de oameni sunt. În primul rând, dacă ar fi numai femei și copii ar fi cum ar fi. Nici primarul nu e de acord, nici domnul vice”, a transmis un localnic.
„Ce să caute ăia la noi, nu suntem noi destul de bătuți de soartă, îi mai aducem și pe aștia aici”, a adăugat un alt bărbat pentru sursa citată.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *