Declaraţie șocantă a lui Ion Iliescu despre redeschiderea dosarului Revoluției, cu o săptămână înainte de împlinirea a 86 de ani

iliescu

„Ce rost are să dezgropăm morții? Îi înţeleg pe cei care au avut pierderi, dar asta a fost”.

Este declarația cu care fostul președinte Ion Iliescu a șocat opinia publică de la noi, acesta afirmând la Palatul Parlamentului:

„Eu îi înțeleg pe cei care au avut pierderi. Dar asta a fost! A fost caracterul cel mai radical de tranformare din tot arealul nostru. Nici ungurii, nici cehii, nici polonezii nu au avut asta, nici măcar bulgarii. Deci la noi a fost o mișcare radicală de înlăturare a vechiului regim, cu sacrificii umane. Revolta din decembrie a însemnat sacrificii umane. Acum să stăm să tot … plângem morții, în loc să tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare a societății românești…”

Întrebat cum comentează deciziile CEDO în privința dosarelor Revoluției și Mineriadei, fostul președinte a arătat că „CEDO este alimentată” din țară.

„Nu CEDO. CEDO este alimentată de oameni de aici, interesați să întrețină așa ceva. (…) Nu știu cui slujește așa ceva. Altminteri, nu e nicio problemă. Dar, pusă sub acest aspect, deci luarea la întrebări și analize pe plan judiciar… A fost un moment de istorie cu părți bune și cu părți mai puțin bune, cu stări conflictuale. Am trecut peste ele, am depășit. Ce rost are să dezgropăm…? Ele trebuie să formeze obiectul unor asemenea dezbateri în cazul unor oameni care stau și studiază istoria, ca să tragem învățăminte, nu să tot întreținem o stare…”, a adăugat Ion Iliescu, referindu-se la redeschiderea celor două dosare.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *