Criză majoră de sânge la Institutul Fundeni. Apel disperat pentru donare urgentă de sânge! Distribuie pentru salvarea vieții semenilor noștri

fundeni

loading...

Zeci de bolnavi de la Institutul Fundeni nu mai primesc în acest moment cât sânge ar avea nevoie din cauza crizei din unitatea sanitară, cea mai gravă din ultimii ani. Medicii fac apel la oameni să meargă să doneze. Peste 100 de pacienţi au nevoie de ajutor, din care 10 sunt copii cu afecţiuni hematologice grave.

Medicii de la Institutul Fundeni spun că e cea mai gravă criză cu care s-a confruntat unitatea sanitară.

Carmen Orban, managerul Institutului Fundeni: „Vorbim de pacienţi imunodepresaţi, de pacienţi transplantaţi, hepatic, medular, de pacienţi cu boli grave, căror viaţă depinde de aceste produse de sânge.”

Mama unei paciente: „Mă gândesc la ce este mai rău. Neavând sânge, mă gândesc că în orice clipă poate să se întâmple orice.”

Este doar una dintre mamele internate cu copiii lor, la Institutul Fundeni. Fiica ei, în vârstă de 9 ani aşteaptă sânge de patru zile. Are nevoie de transfuzii aproape în fiecare zi. Ca ea sunt şi alţi părinţi care îndeamnă oamenii să doneze constant.

Mama unei paciente: „Rugăm toţi oamenii care pot şi vor să ne ajute, să ne ajute din tot sufletul, ca să dea şansă tuturor copiilor, nu numai copilului meu.”

Nici Ovidiu Zamfir nu primeşte sânge pe cât ar avea nevoie. Lipsa transfuziilor necesare are efecte grave asupra sănătăţii.

Ovidiu Zamfir, pacient: „Nu pot să merg, nu pot…dacă ies pe hol o iau pe lângă perete să fie mai sigur, dacă am de ce să mă ţin, dacă nu, pic…şi mă aduce cine mă aduce.”

Situația este, deci, critică. Cei care doresc să doneze în Bucureşti o pot face la Centrul de Transfuzii şi la Institutul Fundeni, la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Militar. Rog distribuiți, pentru un impact cât mai mare.

Sursa: digi24.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *