Cel mai bine plătit sportiv din lume este un fotbalist! El a realizat venituri peste Tiger Woods și Floyd Mayweather

real madrid

loading...

În ultimul deceniu și jumătate, doi sportivi au dominat topul celor mai bine plătiți atleți ai lumii: jucătorul de golf Tiger Woods, locul 1 în clasamentul Forbes timp de 12 ani, respectiv boxerul Floyd Mayweather, primul clasat în trei din ultimii patru ani.

Dar după ce Mayweather a agățat în cui mănușile și Woods a fost afectat de multiple accidentări, titlul de cel mai bine plătit sportiv al lumii a devenit vacant. Și a fost ocupat de cel mai mediatic nume din cel mai popular sport al planetei: portughezul Cristiano Ronaldo!

Lusitanul a câștigat în ultimele 12 luni 88 de milioane de dolari (77 de milioane de euro), din salariu, bonusuri și contracte de publicitate.

Contractul lui Cristiano Ronaldo cu Real Madrid este de peste 50 de milioane de dolari pe an (44 de milioane de euro), din salariu și bonusuri, fiind valabil până în 2018. CR7 a mai câștigat 32 de milioane de dolari (28 de milioane de euro) din contractele publicitare. Doar de la Nike a încasat 13 milioane de dolari (11,5 milioane de euro). Alte contracte publicitare ale lui Ronaldo, mai scrie Forbes, sunt cu Tag Heuer, Herbalife, Pokerstars sau Clear Shampoo, printre altele.

Lusitanul are și o prezență foarte importantă pe rețelele de socializare, cu 215 milioane de fani pe Facebook, Instagram și Twitter. A publicat 255 de mesaje publicitare pe conturile respective în ultimul an, generând 176 de milioane de dolari pentru brandurile respective, potrivit Hookit, citată de Forbes.

Lionel Messi, eternul rival al portughezului, este pe locul 2 în clasamentul Forbes, cu câștiguri de 81,4 milioane de dolari (71,5 milioane de euro) în ultimele 12 luni. Argentinianul câștigă de la sponsori 28 de milioane de dolari anual (24,5 milioane de euro). Adidas îi furnizează 10 milioane de dolari (8,8 milioane de euro), în timp ce restul de bani vin din contractele cu Huawei, Tata Motors, PepsiCo, Gillette și Electronic Arts.

Citește continuarea pe digisport.ro

Sursa foto: 1923.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *