Cât timp se va mai muri în spitalele din România din cauza infecțiilor intraspitalicești? Când vor înfunda pușcăriile cei vinovați?

by: admin

infectii intraspitalicesti

loading...

Scandalul dezinfectanților, mediatizat de presă în aceste zile, este pe departe să se fi încheiat. Este clar că ani de zile, toți cei care am trecut prin spitale, în calitate de pacienți sau de vizitatori ai rudelor, prietenilor, etc. am fost expuși unor pericole majore generate de infecțiile intraspitalicești,  care de multe ori au curmat viața unor pacienți internați cu diagnostice banale, dar care au avut neșansa de a beneficia de serviciile medicale ale unor instituții mizere, insalubre, demne de o țară bananieră și nu de una membră a Uniunii Europene.

Cu achiziții de dezinfectanți și antiseptici suspecte și cu lipsa unor epidemiologi capabili să  identifice germenul infecției pentru a se putea administra tratamentul în cazul îmbolnăvirilor, spitalele din România sunt, în mare parte, un focar de infecție gravă, un adevărat pericol pentru viața românilor care apelează la serviciile acestora.

Astfel bacteriile se dezvoltă în voie pe catetere, pe tuburile intubatoare sau pe sondele urinare și pot provoca infecţii fatale deoarece sunt rezistente la multe antibiotice.

Mai grav este că, decenii la rând, instituțiile abilitate să ia măsuri pentru protecția populației au dormit, ori au acceptat tacit neregulile din sistemul sanitar.

Potrivit Gazetei Sporturilor, în urmă cu patru ani, DNA a trimis către Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 un denunţ privind licitaţii trucate la achiziţia de dezinfectanţi,  licitaţii câştigate de Hexi Pharma, firma aflată în centrul scanalului privind diluarea dezinfectanţilor. Dosarul a fost clasat fără audieri.

La rândul său, Serviciul Român de Informaţii a trimis, în ultimii cinci ani, circa 100 de informări despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate, inclusiv legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti. Credeți că s-a dispus vreo anchetă? Credeți că preşedinţii de Consilii Judeţene, prefecţii, miniştrii, prim-ministrul şi preşedintele României, care, începând cu anul 2011, au beneficiat de informările SRI, au luat măsurile care le reveneau în baza fișelor postului și a procedurilor interne?

Nu, au tăcut mâlc, au citit și au îngropat informările SRI în fișete top-secret și au plecat, mândri, acasă, bifând încă o zi în funcțiile de demnitate publică în care, tot noi, românii de rând, i-am cocoțat.

Sursa foto: economica.net

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *